mandag 5. september 2011

Bukett Dagen =)

I dag vi skulle lære å lage bukett.. Læreren våres hadde kjøpt inn masse masse fine blomster så vi skulle bruke på våres første bukett. Dette var ganske spennende.. Først snittet vi alle blomstene som læreren hadde kjøpt inn.. Rensket dem godt og jeg vasket noen vaser for å putte de blomstene som har blitt rensket og snittet opp..I vasene så hadde vi litt middel oppe som kan gjøre fargene sterkere og gi blomstene bedre holdbarhet, ikke ta for mye for da blir de "syke".. Det er bedre med for lite middel en for mye.. Måtte gjøre kvalitetsikring først og det er viktig at man behandler materialer og blomster bra og har respekt for dem.. Etter når alle ble ferdig,, så skulle vi late som vi var i en butikk og lage en utstilling av blomstene som vi hadde rensket..
Her er resultatet av utstillingen :
Her ser man hvordan utstilling ble.. Ikke så verst egentlig, fint med fargene er samlet mest på midten og puttet opp i høyder så det var jo ikke en dårlig ide.. Ikke verst for være våres første gang med dette..

Blomsterfaget er veldig kjekt og en god måte og vise kreativitet på.. MEN den har også sine ulemper som jeg skal vise et eksempel på.. Når man jobber med blomster med snitt, kutting og alt slags ting som det har sine ulemper.. Våres viktigste verktøyer vi bruker mest er jo kniv og tang.. Så det sier seg selv hvor jeg skal ende med dette hehe.. Kjempe kjekt med å putte sammen ting av natur materialer og fine levendes blomster og få ut masse kreativitet.. Man kan jo ikke unngå bruke kniv og tang.. Sånne ulykker som dette kan skje i blomsterfaget når man jobber, noe som er normalt og vanskelig å unngå .. 

Har lært masse om bukett idag.. Lært hovedgruppene i bukett gruppe.. Hva som er mest normalt av ulike grupper og andre bukett grupper som er mer sjelden i bruk men finnes.. Fikk også vite hvordan man bygger/sette sammen en bukett.. Først viste læreren våres mest "basic" byggemåten på en butikk med å starte med masse grønt og så putte blomster inn etterhvert.. Bindepunktet er det mest viktigste, den kommer alltid over der man holder fingrene sine mens man jobber.. Tar tråd eller noe annet man vil binde med rundt over der fingrene dine er og binder den fast og veldig smalt.. Den skal ikke være for stram for da kan stilkene på blomstene/grønt kan brekke og bli ødelagt, alt tåler ikke like mye.. Men det må være fast så formen på buketten holder seg og ikke faller ifra hverandre!! På en bukett så skal alle stilkene være like lange og når man er ferdig med buketten og fått dem like lange så MÅ man snitte dem så de kan tiltrekke seg vann bedre og holder seg bedre..I dag så skulle vi lage en dekorativ bukett som er rund og tettet/lukket form.. Vi lærte radikal grupperings teknikk som vi skulle bruke på denne buketten, det betyr å sette blomstene sammen i en form for spiral .. For å begynne på teknikken så må man ha en blomst i venstre/høyre hånden, for å så legge en annen blomst/grønt på skrå med hodet/toppen peker inn mot armen din.. Så formen blir et kryss.. Etter det så får man en liten grop mellom ene blomsten og til den andre blomsten.. Inni der skal man putte den tredje og fortsette slik rundt og rundt.. Passe på og snurre buketten ofte så den ikke får en skjev form.. ALDRI skift retning man legger blomstene på viss man gjør de da låser man buketten og den vil ikke løs og ikke så lett å jobbe med.. Vil ikke bli like fin viss dette skjer.. Så husk alltid ikke lås den for da blir det vanskeligere for deg selv =)..
Det vi laget buketten av var:

Blomster:
  • Renate Roser
  • Antique Nellik
  • Lime Nellik
  • Hortensia
  • Nyper 
  • Alchemille (marikåpe)
Det er alle blomster som jeg husker vi har brukt på buketten våres nå skal vi gå over til det grønne vi brukte...

Grønt:
Salal
Pistasj
Leatherleaf (Lærbregne)
Det var det grønne vi brukte i buketten i våres.. Nå skal vi gå over til bilder av resultatet av min bukett av alt dette så vi har fått av materialer og teknikker..

Resultatet:

Helt til slutt så stilte vi ut alle bukettene på skolen.. Så folk kan komme å kjøpe buketten viss de har lyst på dem.. Her ser du noen bilder under av utstilling på skolen så folk kan komme og kjøpte =)

Utstilling:

Alle bildene er tatt av meg..
- Anitra Therese -

1 kommentarer:

Blomstertua sa...

Her har du mange og fine bilder og god informasjon:)

Legg inn en kommentar